Omaishoitajien Lomat ja Kuntoutus

Omaishoitajien tuetut lomat on tarkoitettu Sinulle,                                                        joka  autat läheistäsi selviytymään arjessa. Sinun ei tarvitse olla virallinen omaishoitaja. Lomalla voit paneutua itsellesi tärkeisiin asioihin, saada virkistystä ja vertaistukea. Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle ja apua tarvitsevalle läheiselle yhdessä.

Tuetuista lomista löytyy tietoa:

  • www.Omaishoitajaliitto.fi
  • Lomaoppaasta, joka tulee jokaiselle jäsenelle kotiin
  • Yhdistyksen toimistolta puh. 050 4096975 tai 050 452 2303.

Kuntoutuskurssien tavoitteena on tukea omaishoitajan toimintakykyä ja kohentaa elämänlaatua. Kuntoutuskursseilla omaishoitajaa ohjataan löytämään keinoja oman kunnon ylläpitämiseen sekä välineitä oman jaksamisen tueksi. WWW.kela.fi/kuntoutus

*************************************************************************

Alla Peurungan Omaishoitajien kuntoutuskurssien kevään 2019 ajankohtia, joissa olemme esittelemässä OmaisOiva-toimintaa ja yhdistystä.  Kysykää uusille kursseille mukaan.

6. – 10.5 omaishoitajien kurssi, aikuista hoitavat (tulevat toiselle jaksolle) ti 7.5 klo 16.30 – 17.15
13. – 17.5 omaishoitajien kurssi, lasta tai nuorta hoitavat (alkava kurssi) ti 14.5 klo 16.30 – 17.15
27. – 31.5 omaishoitajien parikurssi (alkava kurssi) ti 28.5 klo 16.30 – 17.15.

**********************************************************************************

Aikuisen neurologista yksilökuntoutusta tarjotaan nyt Peurungassa
Kuntoutus Peurunka on aloittanut yhteistyössä Uudet tuulet kuntoutuksen kanssa aikuisen neurologisen yksilökuntoutuksen tuottamisen vuoden 2019 alussa Kelan hankintana. Kuntoutuspalvelun tuottaa Kuntoutus Peurunka ja kuntouttavasta hoitotyöstä sekä majoitus- ja hoivapalveluista vastaa Uudet Tuulet Kuntoutus.
Uudet Tuulet Kuntoutus on yksityinen sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikkö, joka sijaitsee Peurungassa. Yksikössä on 30 asiakaspaikkaa ja sieltä on suora yhteys käytävää pitkin Peurungan kuntoutustiloihin. Uusissa, kuntoutukseen suunnitelluissa tiloissa käytössänne on ympäri vuorokauden monialainen ammattilaistiimi. Maittavat ateriat tulevat ravintola Peurungan keittiöstä. Käytössänne ovat niin Peurungan kylpylätilat terapia-altaineen kuin muine terapiatiloineen sekä Peurungan laaja palveluntarjonta hyvinvointiin ja vapaa-aikaan liittyen. Kokonaisuus tarjoaa kuntoutuspalvelutuotantoon erinomaisesti soveltuvat, turvalliset ja esteettömät tilat.
Aikuisen neurologisen asiakkaan kuntoutustarpeen taustalla voi olla esimerkiksi selkäydinvamma, aivohalvauksen jälkitila, MS-tauti, CP-vamma tai jokin muu neurologinen sairaus tai tapaturman jälkitila. Kuntoutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on tehostetusti ja moniammatillisesti toteutettavan yksilöllisen kuntoutuksen tarve sekä sairauteen ja/tai vammaan liittyy suoritus- tai osallistumisrajoite. Kuntoutuksen tarkoituksena on vahvistaa yksilön taitoja ja kykyä pärjätä arjessa mahdollisimman hyvin. Kuntoutus on KELA:n kustantamaa ja sinne haetaan KELA:n sivuilta löytyvällä kaavakkeella:
https://www.kela.fi/vaativa-laakinnalinen-kuntoutus-nain-haet
Kysy lisää p. 050 5056406 / Uudet Tuulet Kuntoutus
Oheisesta osoitteesta löydät lisätietoja kuntoutuksen sisällöstä

Kuntoutus


Peurungan kuntoutustoimisto p. 020 7516712 (ma-pe klo 8-13)

***************************************************************

LOMALLE ÄIJÄLÄN TALOON

Kevään lomaviikonloput varattavissa:

Tammikuu 18.-201.1.  25.-27.1.   Helmikuu  1. -3.2. , 8.-10.2, 22. -24.2. Lisää  lomia sekä lisätietoja saatte soittamalla Äijälän Talo puh. 044 978 2682.    aijala@aijala.fi

Äijälän talo tarjoaa virkistäviä elämyksiä maalaisympäristössä n. 5km Jyväskylän keskustasta. Lyhyt aikaiset asumispalvelut ja lomat sopivat esim. vammaisille ja muille tukea tarvitseville, sekä heidän läheisilleen. Äijälän talo on AVI:n hyväksymä yksityinen palveluntuottaja, jossa asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtivat kehitysvammaisten ohjaaja ja perhehoitaja.

*******************************************************************************